Българин създаде болид – чупи рекорди за скорост в пустинята! (ВИДЕО)

Георги ГеоргиевВарненецът Георги Георгиев е прочут със своите гениални изобретения зад граница.

Георги Георгиев е от Варна, но от години живее в Канада.

Неговите гениални творения са велосипедите. Болидите, които е създал той чупят рекорди за скорост в пустинята Невада в Щатите, писа изданието varnautre.bg.

Дискавъри и други световни телевизия вече са правили репортажи за нашенеца, който е напълно непознат у нас. Колелетата му са с уникална аеродинамика, благодарение на която, развиват над 100 километра в час.

Всички негови изобретения носят името Варна, откъдето е родом Георги Георгиев. Специалисти в областта са изумени от възможностите на българина и не спират да го издигат в култ. А по-интересното е, че той няма образование, свързано с науката, както и познания от физика и математика.

Георги Георгиев е скулптор по призвание, но се е отдал напълно на своите идеи, с които е успял да впечатли света. В интернет той вече набира слава и популярност, а негови близки са горди с резултатите му.

За съжаление информация за постиженията му достига едва сега, но пък комплиментите са напълно заслужени. Във форумите коментират, че е крайно време да отдадем нужното внимание на хора като него, а не да научаваме за тях от чуждите издания.

Видеото разказва повече за този гений – вижте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *