Българин отмъкнал 1 милион от US банки, отвлякъл и изнасилил дете

Българин отмъкнал 1 милион от US банки43-годишен българин е източил близо 1 милион долара от американски банки. Освен това той отвлякъл дете и го изнасилил. Мъжът с малко име Галин вече е на българска територия и иска да се спаси от американското правосъдие. Бандитът е от Каварна, а сега е с временна мярка задържане под стража за 60 дни, наложена му от Окръжния съд в Добрич. Действията на българските власти са взети по искане на Интерпол, както и от съдебните власти на САЩ. Каварненецът е издирван заради издадени заповеди за арест от Окръжния съд в северния район на Илинойс за осъществяване на наказателно преследване, пише „Стандарт“.

Срещу нашенеца отвъд Океана са повдигнати обвинения. Част от тях са за 6 банкови измами, извършени в американския щат от юли 2005 до март 2006 година. Той е причинил щети на стойност 950 000 долара на американски институции, отпуснали му заеми за два вида собственост. Галин е обвинен още в сексуална злоупотреба и отвличане на дете, извършени през есента 2005, също в Илинойс.

В документите за временно задържане на съдебните власти на САЩ е декларирано намерението им да направят официално искане за екстрадирането на каварненеца, като е посочено, че за първото деяние Наказателният кодекс на САЩ предвижда наказание до 30 години затвор, а за второто – 7 години.

Галин е задържан в полицейското управление в Каварна. В съда е заявил, че е съгласен да бъде екстрадиран, но желае до предаването му на американските власти да бъде със семейството си. Окръжният съд в Добрич е наложил задържане за 60 дни, защото е преценил по предоставените доказателства, че има опасност той да се укрие. Мярката му за задържане подлежи на обжалване.

Един коментар по “Българин отмъкнал 1 милион от US банки, отвлякъл и изнасилил дете

  1. Да го дадат на американците да му разкатаят фамилията изрод с изродите. Време е и ние българите да се научим какво е правосъдие и какво са закони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *