БСП-сателитът Георги Терзийски с незаконно оръжие

Георги ТерзийскиБившия депутат от 41-то НС Георги Терзийски, който на последните парламентарни избори беше кандидат за депутат от БСП за Габрово, се разхожда по улиците на града с незаконно притежавано оръжие. Терзийски системно си изпускал нервите и плашел съгражданите си с оръжието. „Определено е опасен”, твърдят бившите му съпартийци от местната структура на РЗС, но споделят, че хората се страхуват да се оплачат, тъй като името на Терзийски от години се свързва с лица от престъпния свят.

През последния месец имаше дори официално подадена жалба в габровската полиция и прокуратура срещу Георги Терзийски за отправена заплаха за саморазправа с оръжие. Медиите не веднъж писаха, че по време на предизборната кампания Георги Терзийски заплашил с оръжие няколко момичета от младежката структура на ГЕРБ в Габрово, докато лепили плакати на регламентирано място. От публикациите в местния печат става ясно, че след проверка Прокуратурата установила, че Георги Терзийски е отправял няколко искания за разрешително за оръжие, но всеки път е получавал отказ. На основата на този факт Прокуратурата в Габрово отказала да образува наказателно производство за деянието на Терзийски с мотива, че щом има отказ, значи не притежава законно оръжие, следователно няма как да отправи заплаха към момичетата.

Тъй като, освен Прокуратурата, никой друг не вярва в невинността на Терзийски, габровци са силно притеснени, защото името на Георги Терзийски е едно от спряганите за областен управител на Габрово.

Източник: centralnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *