БСП реве: Спешно спасявайте Станишев!

СтанишевТия дни Орешарски изглежда все повече на плъх, сгащен в триците. Това е защото са го натоварили със задача – в никакъв случай да не сдава властта. Ако питате мен, той отдавна щеше да е побегнал, но не му дават. Да бъдем по-конкретни – не му дава Станишев. Станишев виси на косъма Орешарски. Други желаещи да се заемат със задачата няма. Възможността Орешарски да не се справи е голяма – от тоя косъм зависи европейската  кариера на Станишев и заданието му от Москва, така че Орешарски трябва да държи властта на всяка цена.

Каква е цената? Същество като Орешарски едва ли очаква пари, за да държи такава власт. И макар че парите са фактор, по-скоро страхът е тоя, който го води напред към нищото: Станишев не си поплюва, а когато трябва му дърпа ушите – тоест,  една оставка на Орешарски би била буквално шамар през устата му и край на мисията му.Това Орешарски не би направил, тъй като другото му име е Бъзльовски.

Тълпата (ах, тази тъпа тълпа!)  развали плановете на Станишев и го изправи пред неизвестността. От Европа вече отдавна си гризат ноктите за избора му за началник на ПЕС и вече си дават сметка, че социалист от българския Диарбекир съвсем не означава социалист от Европа. Освен това нравите му на руска присадка на българска почва не показват никаква пригоденост към местните навици, ако се съди по прогресивно угояващото му се туловище.

Всеки, който подценява този руски мисионер, е на път да преживее неприятна изненада, произтичаща от нереформираното му комунистическо его и късно-пубертетната му докачливост. Един от начините му да се измъкне е да приложи тактиката на “thestickandthecarrot”, тоест на български горе-долу «со кроце, со благо и со малце кютек».

Какво значи това? Още от сега те търсят начини да замазват положението и да намалят напрежението, разчитайки на наивността на тълпата, чийто манталитет на деца от детската градина предлага толкова възможности (не беше отдавна когато госпожа Рединг посъветва тази детска градина сама да оправи страната си, сякаш че трябваше някой отвън да го каже).

Идва есен, а с нея и нова тактика на полицията: твърда линия, заплахи под сурдинка, ненужни арести, солидни глоби, измислени обвинения, подстрекателства и провокации – арсенала им е богат. С други думи номера, за да се разбие тълпата. В  провинцията е пълно с понасящи бесепарското своеволие аборигени, привикнали на страх.

В София обаче тия номера не минават. За всеки случай бих посъветвал всички чаровни участници в протестите, сегашни и бъдещи, да направят спешна справка за правата и законите, които охраняват човешките свободи, да търсят съветите на адвокати и по възможност да ходят винаги на групи или заедно с някой друг за свидетел.

При всички положения: «В съединението е силата!» Ако не искате Мая Манолова да ви казва как правилно да живеете.

От сайта „Свободата.бг“.

8 коментара по “БСП реве: Спешно спасявайте Станишев!

  1. За разлика от Бойко Борисов, който доведе държавата до фалит и народа скочи на протести, Орешарски и компания се опитват и се нагърбиха с тежката задача да поправят лайната на Бойко… Виждам че правителството работи макар и под натиск на всякакъв тип мафия, затова бих казал само едно… Бойко ви плаща с вашите пари и ви задължава да протестирате за да не го влезе скоро в кауша и да излезе победител, но провинцията е умна и неподкупна страхливците са шопите мишки! Не може 30 хиляди души да определят съдбата на 5 милиона… Това е смешка!!!!!!!!!!!!!!!

  2. „СПЕШНО СПАСЯВАЙТЕ СТАНИШЕВ“! Както ги пишете тези абсурди, че Станишев нямало да си поплюва с Орешарски…, забравяте, че този украински урод на страшната си майка Дина е всъщност най-големият ПОПЛЮВКО. Този, който не си поплюва и спрямо Доган, и спрямо Станищото, е Путин. Той ще им разкаже играта. (Справка – това, което споходи и Илия Павлов и Луканов и др., ще спохожда още много наши ОТРЕПКИ, измамили „великото руско доверие“ и не успявали своевременно да предават интересите на България (не поради нежелание, а поради некадърност). Тази некадърност затрива България години наред, на което инфантилът Станинищов даже непосредствено в началото на КРИЗАТА, изписка глуповато „криза няма“! Колко му е после да хвърлиш вината за престъпленията си върху другите, за да могат клакьорите като „ФенНаБуда на август 14, 2013“ да ръсят тъпотии, че : „Бойко Борисов, … доведе държавата до фалит и народа скочи на протести…“ Народът разбра отдавна кой води държавата до фалит закономерно и ще го накаже!

  3. Не знам как може да има хора които да искат за сетен път управлението на БСП и ДПС. Май наистина ще излезе вярно това , че от роб свободен човек не става :(

  4. И всичкото това назаем от Боко Тиквуня ли го взехте или Той ви го предостави безвъзмездно?
    Май „красивите и интелигентните“ сте по-скоро нагли и тъпи марионетки на наследниците на Костов, на Яне, на Цветелина и Прокопиев .
    Какво „след Станишев“? Кой на неговото място? Защо сме на тоя хал и какъв е „приносът“ Тиквуня, Цветанов, Фодосова, Дянков и Сие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *