БСП ПОДГОТВЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗА СЕКТОР „СИГУРНОСТ“

BSP BGNES

Драгомир Стойнев: Правителството не е способно да гарантира сигурността на хората

БСП внася вот на недоверие срещу правителството заради политиката му в сектор „Сигурност“. Това обясни на брифинг в централата на партията народният представител Драгомир Стойнев. Решението е било взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на партията, а вотът ще бъде внесен самостоятелно от БСП.

Според социалистите правителството не може да гарантира сигурността на хората. „Повече по този начин в тази държава не може да се живее“, каза Стойнев и добави, че надали има някой в българското общество, който да е изненадан от подобен вот на недоверие.  „Повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище София влизат граждани, които въобще не са и проверявани“, каза още Стойнев.

ГЕРБ обещаха полицай във всяко село, припомни червеният депутат. Станали сме свидетели на редица пропуски в сферата на сигурността последният пример разстрелите в Ботевград. Министерството спи и не знае къде да търси избягал затворник, каза още депутатът. БСП иска спокойствие за хората. Драгомир Стойнев е убеден, че провалът в сигурността е очевиден. Още днес вътрешният министър трябвало да си подаде оставката. Валентин Радев вече си е отишъл, тъй като и никой не го вземал на сериозно, е мнението на Стойнев.

Според народния представител Антон Кутев премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочи ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си. „Имаше времена, когато решенията на Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започват да се променят всеки час. Това не е комично, а е форма на тотално безсилие и бягане от отговорност“, заяви Кутев.

Това ще бъде втория вот на недоверие към кабинета Борисов 3. И първият беше внесен от БСП, но заради провала на правителството в борбата с корупцията. Тогава той беше отхвърлен – 103-ма депутати от БСП и ДПС гласуваха „за“, а в подкрепа на кабинета бяха 131 депутати от управляващото мнозинство, както и народни представители от „Воля“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *