БСП ОСПОРВА В СЪДА ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ

glasuvane bgnes

Загубили кандидати за местна власт искат касиране на вота. От БСП вече са подали жалба в съда, с която искат повторно  преброяване на бюлетините в столицата. Причина са множеството сигнали за нарушения, както и проблемите с поправените протоколи. Според социалистите имало и много протоколи с недостатъчен брой подписи на членове на съответната секционна комисия.
Със сходни аргументи организацията на БСП в Бургас поиска, ако не касиране на вота, то поне повторно преброяване. Административния съд в Бъргас отхвърли искането с аргумента, че при отчитането на изборните резултати не е имало възражения и разногласия между членовете на СИК, в които има представители на различните политически партии. От ОИК защитаваха тезата, че каквито и нарушения да са били допуснати те не могат да повлияят на крайния резултат на делото. В четвъртък след заседание на Изпълнителното бюро на Левицата стана ясно, че БСП ще поиска касиране на изборите и в Ловеч, Варна, Видин и Елхово.

Подобни искове от различни политически сили има в цялата страна и в следващите дни ще чуем становището на съда по техните искове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *