БСП И АБВ СЕ СПОРАЗУМЯХА ДА ПОДКРЕПЯТ ПРЕЗИДЕНТСКА КАНДИДАТУРА НА ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ

Ninova Pyrvanova bgnes

Татяна Дончева: Изборите са „продаден мач” и БСП нямат никакво намерение да участват сериозно в президентската надпревара

Срещата между двете политически партии се проведе в сградата на бившия партиен дом и продължи повееч от 2 часа. В Левицата обсъждаха шест възможни номинации, но в крайна сметка се спряха на подалия молба за пенсиониране шеф на ВВС генерал Румен Радев. Лидерът на АБВ Георги Първанов поздрави БСП и лично председателя Корнелия Нинова за номинацията на ген. Радев. Той обясни, че няма да предложат вицепрезидент, който да е партийна кандидатура.

„Ще предложим това да свърши кандидатът за президент. Ние наистина имаме изключително силен кандидат. Ген. Радев може да бъде по-добрият президент, аз вярвам в това”, заяви Георги Първанов. „Ние ще държим за това той да бъде максимално самостоятелен в своята политика и действия”, гарантира още Първанов. Бившия президент обяви още, че неговата номинация и тази на Ивайло Калфин е биал оттеглена от АБВ.

Предстои номинацията да бъед потвърдена от Националния съвет на БСП. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че всички обсъждани имена ще бъдат подложени на гласуване. Тя подкрепи Първанов и заяви, че фигурата на вицепрезидента трябва да бъде обсъждана, след като бъде избран кандидатът за президент.

Вчера стана ясно, че разговорите между БСП и Движение 21 на Татяна Дончева са приключили без успех. Днес в ефира на Нова ТВ тя заяви,че БСП е „продало“ изборите на ГЕРБ, а генерал Румен Радев е кандидатура на оръжейния бизнес. Според нея БСП нямат никакво намерение да участват сериозно в президентската надпревара. В партията има сериозни противоречия, а членската маса е объркана.  „Ген. Радев е кандидатура на бизнес кръг, който трябва да уреди сметките на БСП в момента“, каза Дончева, като поясни, че на по-късен етап ще посочи и имена. По думите ѝ генералът е номинация на АБВ и е странно, как кандидатурата му е издигната от организациите на БСП в Габровско, където хората имали „враждебно“ отношение към военните. „В Габрово няма военна нагласа. Там военните са абсолютно чуждо тяло. Дори Михо Михов беше посрещнат враждебно. Сега изведнъж шефът на ВВС се появи номиниран в 4 общини, ръководени от Кирил Добрев“, каза Дончева и поясни, че системата за „демократична номинация“ в БСП е отдавна утвърдена и че всъщност кандидатурите се определят от „партийното ръководство на „Позитано“. „Ръководството на БСП нищо ново не е научило и нищо старо не е забравило. В тези избори това е продаден мач на ГЕРБ“, каза Дончева, според която с голяма вероятност Бойко Борисов ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *