БСПарщини: Експрезидентът Първанов започна битка срещу Станишев

БСПарщиниНа „Позитано“ има една група, която си мисли, че вече всичко им е позволено. Когато си на ръба и потенциалът ти е скромен, не можеш да си позволиш такива грубо субективни решения, особено в кадровата сфера, това заяви Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 година, в предаването „Здравей , България” на Нова телевизия.

Според него Станишев е изпуснал много възможности за едно елегантно оттегляне и за решение, което е щяло да укрепи партията. Той можеше да се оттегли още тогава, когато беше избран или дори номиниран за председател на ПЕС, каза още Георги Първанов.

БСП вече не е толкова голяма партия, нито като влияние, нито като членски състав. По думите на Първанов – в БСП трябва да се промени идеята, защото левицата в цяла Европа търси нови групи, нови идеи, добави още той.

„Пенсионерите не могат да останат единствената социална група, на която да се опираме”, отбеляза Първанов. Той посочи, че трябва да се възроди вътрешната демокрация в левицата. „Бих предложил да направим вътрешнопартийно допитване и вътрешнопартиен референдум за плоския данък например”, посочи Георги Първанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *