Бръснач: От днес вече без bTV по Булсатком

ДистанционноМилиони българи днес осъмнаха без bTV по цифровата телевизия Булсатком. Причината за това е финансов спор между тях. Заради неуредени плащания от bTV заявиха, че ще прекратят договора си с оператора в края на миналия месец. От Булсатком пък отрекоха да имат задължения към телевизията. Двете страни се споразумяха да прекратят споровете само покрай празниците. От първия работен ден обаче bTV не се излъчва по Булсатком.

Абонатите на цифровата телевизия все пак могат да гледат bTV, тъй като тя се разпространява ефирно. Междувременно от Булсатком уточниха, че за времето, в което bTV отсъства от пакетите им, клиентите ще плащат по-ниски такси. Оттам обещават и съдействие на клиентите си за настройка на телевизорите за приемане на ефирен сигнал. Днес се очаква разговорите между двете страни да продължат и да се стигне до някакъв компромис.

Преди няколко дни и от ТВ7 обявиха, че няма да подновят договора си с Булсатком. Като причина оттам също посочиха финансови проблеми. Все още обаче ТВ7 се излъчва по Булсатком.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Бръснач: От днес вече без bTV по Булсатком

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *