Британски учени твърдят, че има задгробен живот

Британски учени твърдят, че има задгробен животБритански учени твърдят, че са открили доказателства за съществуването на безсмъртна душа у човека.

На екзистенциалния въпрос вече има отговоро и той е „Да” твърди анестезиологът професор Стюарт Хамероф. Според него човешката душа представлява нещо далеч по-сложно от съвкупност от неврони, както обикновено се смята. Той твърди, че е възможно съзнанието винаги да е съществувало като субстанция във Вселената, от времето на Големия взрив.

Професорът смята, че когато сърцето спре, информацията, съхранявана в човешкия мозък не изчезва, а „изтича” във Вселената. По този начин той дава обяснение и на факта, че много хора, преживели клинична смърт, говорят за бяла светлина или тунел, които са видели и през които са минали.

Друг учен, професорът от Хардард Ейвън Алекзандър, издава книга, озаглавена „Доказателство за Рая”, в която разказва за своите пътешествия при изпадането си в кома след тежко заболяване от менингит.

Разбира се, напълно е възможно учените да търсят единствено сензация, както често се практикува. Все пак, те дават още едно екзотично обяснение на въпрос, вълнуващ човечеството от много отдавна. Вие на какво мнение сте?

Един коментар по “Британски учени твърдят, че има задгробен живот

  1. Мисля че виждат красоти и светли тунели заради анестезията. Все пак си е наркотик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *