БРИТАНСКИ ВОЕННИ ГОНЯТ РУСКИ КОРАБИ В СЕВЕРНО МОРЕ

boen-korab-bgnes

От руска страна няма коментар по случая

Кралският военноморски флот съобщи, че вечерта срещу Коледа британска фрегата е прихванала руски военен кораб в Северно море до териториалните води на Великобритания, предаде Би Би Си. Фрегата „Сейнт Олбънс“ е наблюдавала руския военен кораб “ Адмирал Горшков“, заради повишена активност при движението му в Северно море.

Британската фрегата е съпроводила руския кораб извън зоната на британия интерес, като е останала в морето и на Коледа, за да наблюдава действията му. Очаква се днес тя да се върне в Портсмут. Излетял е и военноморски хеликоптер, за да проследи два други руски съда, плаващи наблизо. Военното министерство в Лондон съобщи, че друг кораб – „Тайн“, е бил повикан да ескортира руска разузнавателна машина в Северно море и Ламанша на Бъдни вечер.

Преди дни началникът на въздушната отбрана сър Стюарт Пийч заяви, че Великобритания и НАТО трябва да изведат като приоритет защитата на инфраструктурата, която се намира в морските територии. По думите му, ако кабелите бъдат прекъснати, това ще има незабавни и потенциално катастрофални последици за икономиката на страната.

Министърът на отбраната Гавин Уилямсън заяви, че без колебание ще защити британските териториални води и няма да търпи никаква форма на агресия. Той допълни, че страната му няма да бъде сплашена и ще защитава националните си интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *