БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЖОНСЪН ОФИЦИАЛНО ПРЕДЛОЖИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ НА 15 ОКТОМВРИ

Johnson bgnes

Лидерът на опозицията Корбин наруга плана на Борис Джонсън за Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън предложи да се свикат предсрочни избори на 15 октомври в случай на ново поражение в парламента за Брекзит. По време на рязка размяна на реплики в Камарата на общините, Джонсън предизвика лидера на опозицията Джереми Корбин да подкрепи изборите на 15 октомври, “за да могат хората в тази държава да изразят позицията си”.

Джонсън нарече плана на лейбъристите да предотвратят Брекзит без сделка „предателство“.

От своя страна лидерът на опозицията Корбин обвини Джонсън, че няма стратегия за преговори за Брекзит и че се опитва да прикрие истинското въздействие на излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според Корбин опозиционните партии няма да се поддадат на „триковете на Борис Джонсън“ и няма да подкрепят нови избори, докато не бъдат убедени, че заплахите за Брекзит без сделка са премахнати. “Джереми даде да се разбере, че лейбъристите искат избори скоро, но ние няма да се хванем на хитростите на Борис Джонсън”, заявиха от неговата партия.

Джонсън отговори, че „има само едно нещо, което стои на пътя, предателство, което в момента се предлага от опозиционните лидери“.

Словесните сблъсъци, в които Джонсън беше освиркан безпощадно от опозиционните депутати, станаха ден след като премиерът загуби първото си гласуване в парламента по повод законопроект, който се стреми да отложи Брекзит, а след това изключи 21 разбунтували се тори от Консервативната партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *