Братята пребили френските командоси: Напънахме ги и започнаха да викат, че са туристи!

Братята Слави и ВескоБратята Слави и Васко Цоневи, които станаха национални герои, след като потрошиха от бой няколко френски командоси край село Коиловци проговориха. Пред bTV те разказаха за странната случка от нощта 15 срещу 16 октомври. Те обработват земя до Коиловци и тъй като често са обирани обикалят нивите си. През тази нощ с тях е Румен Цветанов, който е полицай. Виждат тъмен джип и отиват да питат хората в колата кои са. „Този от дясната страна скочи да се бие“, разказва Слави. От другата страна излиза и шофьора, за да помогне на колегата си. Двамата братя се сбиват с непознатите, а от храстите изскачат още трима. Тогава полицаят Румен Цветанов стреля във въздуха, за да спре мелето. Непознатите обаче продължават боя, тогава Цветанов стреля в крака на единия. Двама от командосите побягват. Шофьорът на джипа се опитва да избяга с колата, но смелите братя успяват да го свалят и джипа се забива в храстите. Българите бързо се справят със съпротивата на чужденците и ги връзват със сезал за ръцете и краката.

„Като ги напънахме яко на бой, почнаха да казват, че са туристи. Ама късно е либе за китка казват в наше село“, разказва Слави. А на въпроса как се чувстват след като са пребили френски командоси, Слави скромно отбелязва: „Явно са бягали много от час тези командоси.“  

Източник: БЛИЦ

2 коментара по “Братята пребили френските командоси: Напънахме ги и започнаха да викат, че са туристи!

  1. Тия французи са били командоси колкото баба ми водолаз,а пък и по- добър от „селския командос“ няма!Или както се казва „в чуждо село и керемидите бият“!Браво на на братята и полицая които са защитили българската чест!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *