Браво, бе: Станишеви си взимат хиляди евро и от Европарламента

Сергей и МоникаНемската евродепутатка Ингеборг Гресле иска да знае за какво Моника Йосифова е похарчила близо 60 000 евро отпуснати й от Европейския парламент по проект да го популяризира.

Християндемократката, която членува в парламентарните комисии за бюджети и бюджетен контрол, не вярва, че “Актив груп” ООД, пиар фирмата на съпругата на Сергей Станишев, има действително такива разходи за създаването на уебсайт, страница във “Фейсбук” и за да организира няколко публични събития през тази година.

“Все още трябва да се изяснява, дали отпускането на средствата е в съответствие с правилата или не”, каза Гресле в интервю за автора на този блог. “За момента има информация, че уебсайтът създаден по проекта съдържа графики и визуален материал на стойност 45 евро и софтуер на система за управление на съдържание, който е достъпен безплатно от открит източник”.

Според самия уебсайт проектът е на обща стойност от малко на 118 000 евро, като комуникационната служба на Европейския парламент дава половината от парите, а другата половина осигурява “Актив груп”.

Съфинансирането е странно,” каза още Гресле. “Защо компанията осигурява останалата част от финансирането и за какво са те?”

Тя нарече “забележително” обстоятелството, че под председателството на социалист, германеца Мартин Шулц, Европейският парламент е дал проекта на фирмата на съпругата на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Досега администрацията на Европейския парламент твърди, че фирмата на Йосифова е спечелила финансирането по правилата и няма конфликт на интереси.

Veselin Jelev/ jelev.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *