Борисов: 200 хил. на протест ще свалят от власт БСП, ДПС и Атака

БорисовОт Станишев лично България ще търси отговорност за управлението, казва бившият премиер.

Сега мандатоносител е БСП, за това се фокусираме върху тях. Цялата отговорност за това, което се случва е на Сергей Станишев. От него трябва да се търси отговорност, не от Орешарски, не от ДПС, не от Сидеров. Отговорност сега може да се търси за всичко, от скандалните назначения, до това, че в условия на криза, онзи ден си вдигнаха с 30% заплатите на областните управители. Управляващите могат да направят всичко в момента, защото никои не им обръща внимание, толкова са скандални и безпардонни, че хората вдигнаха ръце, а те на това разчитаха. Това обяви в интервю за „Радио К2” бившият премиер.

Той е категоричен, че за БСП, ДПС и Атака няма никакви морални норми. Оставям на българските избиратели да правят оценки! Много разчитам на Реформаторския блок, на които трябва да им стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно.

Единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие, но БСП, ДПС и Атака държат мнозинството и колкото и да не ги искаме, те няма как да паднат. Не е нужно да се политиканства и да се казва, че искаме избори веднага. Ние искаме, но по демократичен начин това не може да се случи, а и какво искаме няма никакво значение за управляващите, констатира лидерът на ГЕРБ.

Той настоява, да се убедият хората, че това правителство трябва да си отиде.

Народът трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хлд. души да покажат отношението си и да ги уплашат. Видяхте, че през медийният им апарат твърдяха, че на Бузлуджа има 50-60 хлд. Нали ги снимаха от самолет, наложиха ги върху картата и стана видно, колко хора е имало.

Борисов припомни оотново, че трите партии, които управляват, срамежливо отричат това, а вчера партия Атака е отказала да излезе заедно с ГЕРБ от парламента и да падне правителството. Те не само, че не го направиха, ами при първото гласуване на Закона за СРС президентското вето остана, защото им бяха необходими 121 гласа, а имаше 120. Тогава пак с трик БСП поискаха прегласуване, а от Атака тичаха да влязат в залата и ветото вече беше прието. Тези хора от Атака безскрупулно си позволяват да лъжат, че ГЕРБ има уговорка с БСП и ДПС. Видно е, че нямат политически интерес в ситуацията, но оставям на хората да си преценят дали има друг, казва още Бойко Борисов.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *