БОРИСОВ: ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, АКО ГЕРБ НЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

Borisov BGNES

БСП с ултиматум към управляващите да обявят кандидата си за президентската надпревара

Бойко Борисов декларира, че ако партията му не спечели президентските избори, „веднага“ ще насрочи предсрочни избори. Лидерът на ГЕРБ обаче отново не назова кой ще бъде кандидатът, подкрепен от партията му.

„Щях да го кажа още юни, но всеки ден ме питат: „Ще ставаш ли президент?“. Септември ще кажем кой ще е кандидатът“, заяви Борисов. Той попита защо другите политически формации не издигат водачите си за кандидат-президенти и призова новият лидер на БСП Корнелия Нинова и лидерът на ДСБ Радан Кънев да се кандидатират.

От своя страна Нинова постави ултиматум на Борисов като му даде 48 часа да обяви кандидатурата на ГЕРБ. В противен случай Нинова също ще се включи в битката за „Дондуков“2. „Г-н Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България. Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП да искам номинацията на партията за моето име. Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх“, обърна се от трибуната Нинова към минитър-председателя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *