Борисов: Такава парламентарна криза никога не е имало

БорисовТакава парламентарна криза никога не е имало в България. Това коментира в русенското село Дряновец председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му правителството трябва да си подаде оставка, да има нови избори и „вече както ни подреди народът, да седнем и да говорим разумно“.

Той каза, че Волен Сидеров ще трябва да обяснява един ден защо не иска избори, а „държи ДПС на власт“. „Сидеров има редкия шанс, ако се отдръпне от това правителство, действително да направи нещо добро. Независимо от големите обиди, които е сипал към мен, Волен Сидеров е умен мъж“, заяви Борисов.

Той коментира и посещението на външния министър Кристиан Вигенин в САЩ. „Когато отиде в САЩ, министър Вигенин е за АЕЦ „Козлодуй“, а когато отиде в Москва, е за АЕЦ „Белене“, каза Борисов.

“Сега разбирам, че се влиза отляво, отдясно, бежанци, потоци, щели сме да затваряме границата”, коментира oще  лидерът на ГЕРБ. „От една страна сме евроатлантически партньори, от друга страна вече става неконтролируемо това, което се случва. Ние с десетки, стотици милиони накупихме техника, термовизия, системи, границата да се пази и ако всъщност организираната престъпност и каналджиите сега не го правят, което пък е груба грешка, ако колегите от МВР и ДАНС го допуснат, както и Гранична полиция, това е голям проблем“, заяви Борисов. Той коментира още, че темата за бежанците изисква всички заедно – политически партии и НПО, да седнат заедно и да набележат решения за решаване на проблема.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *