БОРИСОВ СИ ТРЪГНА И НЕ ИЗЧАКА ДЕПУТАТИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ОСТАВКАТА МУ

borisov-3-bgnes

Лидерът на ГЕРБ забрани на съпартийците си участие в служебния кабинет

„Много сериозни изводи сме си направили. Оставаме на разположение на обществото, ако един ден прецени, сме готови да работим с него. Сега обществото ни казва, че иска да работи с други и ние сме длъжни да го направим“ Това заяви от трибуната на парламента Бойко Борисов – в последното си изказване като премиер – и напусна пленарната зала. Така лидерът на ГЕРБ не изчака НС да гласува оставката му.

„Първо да честитим на победителите на президентските избори. Категорична, ясна, точна победа и поне аз не си спомням толкова честни избори. Преди две години държавата беше в критична ситуация, надявам се никой не е забравил”, каза Борисов и припомни как е формирано правителството – с диаметрално противоположни партии.

„Налагаше се да правим редица компромиси. Аз си знам какво ми е било две години. Нашата оценка е, че се опитахме и положихме максимални усилия. Нито се е увеличила цената на тока, трети сме по ръст в икономиката в ЕС“, твърди Борисов. По думите му обаче вотът в неделя е показал, че хората искат промяна.

Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, обърна се към съпартийците си Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *