БОРИСОВ РАЗПОРЕДИ ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СА СПОМЕНАТИ В РАЗСЛЕДВАНЕТО НА БИВОЛЪ

Unishtojeni dokumenti bivola

Те няма да са на работа до приключването на проверката за нередности в усвояването на еврофондове

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите да отстранят временно или в отпуск всички държавни служители и експерти, които са споменати в журналистическо разследване на сайта “Биволъ” за нередности при усвояването на евросредства, докато текат проверките по случая, съобщават от правителствената пресслужба. Мярката важи до приключването на проверките по случая.

На 14 септември сигнал по повод същата публикация е изпратен от вицепремиера Томислав Дончев до главния прокурор, МВР и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), с копие до изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“.

Припомняме, че на 13-ти срещу 14-ти септември радомирски полицаи задържаха журналисти и адвокат при журналистическо разследване. Тримата са отведени за снемане на обяснения в РПУ Радомир, докато провеждали разследването, припомня news.bg. Единият от задържаните беше журналистът Димитър Стоянов, а другият беше румънският журналист Атила Биро. Всичко започва, когато журналистите подават сигнал до ГДБОП за фирма в района на Перник и Радомир, която се готви да гори секретни документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *