БОРИСОВ ПРИЕ ОСТАВКАТА НА ХРИСТО ИВАНОВ

Borisov Ivanov arhiv

Иванов приел да стане правосъден министър само заради реформата в съдебната власт, а днешното решение на НС не е маловажно, но не е достатъчно

Борисов е приел оставката на правосъдния министър във втория си кабинет. Припомняме, че това е втората оставка на министър от кабинета Борисов 2 след като оставка подаде веселин Вучков, тогава Министър на вътрешните работи.

На срещата с министър-председателя Иванов е бил заедно с тримата си заместник-министри. На излизаен той заяви: „Слагаме точка на тази част от историята и продължаваме напред“. Иванов обясни, че в самото начало е приел да стане министър на правосъдието само заради съдебната реформа и отказа да прогнозира дали излизането му от властта ще доведе до отслабване на политическата подкрепа към правителството. Той обяви, че напуска поста по собствено решение, което се базира изцяло на недостатъчната политическа подкрепа, с която той би разполагал в бъдеще при усилията си да прокарва решения в областта на съдебната реформа. Според него това, което днес депутатите приеха не е маловажно, но не е и достатъчно.

„За съжаление, свръховластяването на главния прокурор и нежеланието на българската политическа класа като цяло да погледнат тази тема в очите и да направи нещо беше в контекста и на корупционния скандал, който върви покрай записите и твърденията на съдия Ченалова, беше онова, което доведе до изчерпването на политическия ресурс, с който реформата в съдебната система може да се случи“, заяви Христо Иванов.

Министърът на Вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви в кулоарите на парламента, че премиерът очаквал новата номинация на Реформаторите за министър на правосъдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *