БОРИСОВ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА: РАНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПОВИШЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ, НЕКА ДОЙДЕ ОКТОМВРИ

Borisov BGNES

Премиерът отговаря на въпрос за обещаното увелиение на учителските възнаграждения с 10%, което може и да не се случи

Въпросът на депутатите идва след като на учителския събор в неделя, образователният министър Меглена Кунева обяви 10%  увеличение на учителските заплати от 2017 г. Ден по-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че това не е обсъждано нито с него, нито с финансовия министър и едва в края на годината ще е ясно дали държавата има пари за обещаното увеличение. Днес той уточни, че Министерският съвет няма решение за увеличение с 10% на учителските заплати. По думите му още е рано да се говори за такива повишения, тъй като тепърва трябва да се работи по държавния бюджет за следващата година.

„Действително приемам, че Кунева е пожелала нещо, което безспорно всички искаме. Това, което тя винаги е чувала от мен, е, че искам да се повишават доходите, включително и за учителите“, каза министър-председателят. Той призова да се изчака, да дойде октомври, финансовото министерство да направи разчетите си. Министър-председателят заяви, че приходите вървят много добре. Когато Министерският съвет даде предложението си за бюджет 2017 през есента, депутатите ще решат дали да го подкрепят или не.

На парламентарния контрол днес на въпроси ще отговаря и МВР-министърът Румяна Бъчварова – за времето за реакция при сигнали на телефон 112, за битовата престъпност и за противодействието срещу тероризма. Вчера депутатите от БСП  поискаха оставката ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *