БОРИСОВ ПРЕДЛАГА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР

Ekaterina Zaharieva BGNES

Парламентът ще гласува предложението в петък, ДПС няма да подкрепи Захариева, Борисов иска ново коалиционно споразумение

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Народното събрание с депутатите от мнозинството – ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, АБВ, за да обсъдят номинацията на Екатерина Захариева за поста правосъден  министър. Кандидатурата ще бъде гласувана в петък. В първия кабинет на Борисов, Захариева беше зам. министър на регионалното развитие. През 2012 г. тя стана главен секретар на президента Плевнелиев. В служебното правителство на Марин Райков през 2013 г., Захариева беше вицепремиер.

Депутатът от движението Четин Казак обяви, че ДПС е опозиционна политическа сила в това НС и въпросът дали одобряват или не дадена кандидатура не е релевантен. Той уточни, че депутатите от движението няма да подкрепят Захариева не защото имат някакви съмнения относно експертните и професионалните ѝ качества, а като знак за това, че трябва се подходи много отговорно към този изключително важен ресор.

Премиерът обяви в парламента, че иска преформатиране на коалиционното споразумение, подписано с Реформаторския блок, АБВ и ПФ. Той поиска едновременно с новия „договор за партньорство” партиите, които управляват и подкрепят правителството, да поемат гаранции, че реформи ще бъдат свършени в най-скоро време. Според Борисов предстои да бъдат допълнени и текстовете в частта за съдебната реформа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *