БОРИСОВ ПАК РАЗМИСЛИ: ВРЪЩА НА ПОСТА МИНИСТЪР ПЕТКОВ

M-r Petkov bgnes

Социалният министър в кабинета Борисов-3 снощи подаде изненадващо оставка, която бе моментално приета

Оставям го министъра да продължава да работи. Ще продължат ли палатковите лагери да седят? Не мога да разбера. Това каза премиерът Бойко Борисов от Турция  по повод оставката на социалния министър Бисер Петков.

„Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика“, допълни премиерът.

Припомняме, че още снощи родителите на деца с увреждания, които протестират с палатков лагер изразиха недоумението си от оставката на Петков. Според протестиращите тя е поискана, за да не се приеме проектозаконът за лична помощ, който беше изготвен от омбудсмана Мая Манолова и родителите на деца с увреждания. Те дори обявиха, че започват организация за мащабен протест срещу цялото правителство в отговор на оставката на социалния министър.

По думите на премиера в същото време омбудсманът Манолова е казала, че проектозаконът ѝ не изисква повече пари и затова премиерът казал на Петков да се връща на работа. „Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас“, отсече премиерът.

По думите на премиера той се надява повече да няма палаткови лагери, след като Петков остава министър. „Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях“, допълни Борисов.

От думите му стана ясно, че той отново е бил повлиян от тв репортажи по БНТ и Нова тв за решението си. „…една госпожа, която говореше по Нова телевизия, тя се смееше и не знаеше какво казва. До вчера щеше да бъде палатков лагер (на родителите на деца с увреждания пред парламента – б.р.), днес щяха да ги подкрепят още палаткови лагери, ама нямало да го има палатковите лагери, защото имали с министър добра комуникация“, цитира Борисов чутото по телевизията.

Протестите на родителите на деца с увреждания е за нова система за оценка на увреждането и потребностите на човека, породени вследствие на заболяването. Те апелират за финансова подкрепа, която да включва месечна издръжка поради увреждане, технически помощни средства, както и лична помощ под формата на подкрепа в дома и на работното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *