Борисов отхвърли твърденията за въздушните таксита

БорисовЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли твърденията, че е ползвал военни хеликоптери като въздушно такси и заяви, че всички негови полети са били по работа. Борисов каза още, че е завел дела срещу Волен Сидеров и Венцислав Лаков от Атака заради твърденията, че при управнелието на ГЕРБ с правителствени самолети са извозвани огромни суми пари зад граница.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че като премиер е използвал военен хеликоптер или самолет, за да открива по няколко обекта на ден в различни части на страната, придружен от министри. Борисов даде пример, че е летял многократно да проверява и как върви строителството на Дунав мост 2. Той отбеляза също, че медиите са свидетели, че хеликоптерите, пригодени единствено за транспорт, не са служили за въздушни таксита, а да се върши работа.

„Те трябва да налитат необходимите часове, дали ще летят напразно, или ще се ползват от правителството, президента, председателя на НС, това е само от полза за летците, защото те трябва да направят минимума летателни часове. Вчера съм завел доста дела. Срещу Сидеров, Лаков и вече не знам още кой, в следващите месеци, години, когато приключат процесите, по 50 хиляди лева искам, за да може да напълня чували и да ги занеса до някой детски или старчески дом“, категоричен беше Бойко Борисов.

Борисов е поверил делата на адвокат Марин Марковски.

Автор: Надежда Василева/БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *