БОРИСОВ НАСТОЯВА ЗА КОНТРОЛ НАД 1.7 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Borisov bgnes

Премиерът настоява да се използват всички ресурси за затягане контрола над ТЕЛК-овете

С хората с увреждания, които са на протеста от години работим прекрасно, с всичките им организации и разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Работим не за да бъдат ощетени дадени хора. Не сме искали на някого да навредим, точно обратното. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС. Пред сградата на МС през това време се проведе протест на хората с увреждания.

„Целта ни е да направим реформата така, че да остане повече ресурс за тях.”, коментира премиерът на брифинг след заседанието. 1,7 млрд. лв. отиват в този процес и мисля, че един по-добър контрол ще е от полза за всички. Още веднъж апелирам за диалог, заяви Борисов.

Борисов припомни, че при създаване на правителството е подписано коалиционно споразумение и едно от условията на партньорите било да се направи всичко възможно да спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват. „Защото това, което колегата Симеонов със своите експерти, министри в продължение на 5 месеца работи е, не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това. Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не заслужават и се взимали тези пари и продължават да ги взимат, или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи”, каза Борисов.

Премиерът заяви и че вицепремиерът Валери Симеонов работи с екип от различни експерти и министри. Целта е не да се ощетяват дадени хора, а да спрат фалшивите ТЕЛК и източване на финанси и този ресурс да остане за тези, които действително имат нужда.

Той благодари на хората, които протестират, че четвъртък и петък ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, детайл от по детайл ще обсъдят всяко едно нещо, което ги тревожи. Борисов посочи, че целта им е да направят така, че да остане повече ресурс за тях, а не да се пренасочва на друго място. Борисов подчерта, че „един по-добър контрол ще е от полза на всички“. „Така, че апелирам за диалог апелирам за това общо, заедно да направим, така че за тези хора с уврежданията да останат и повече средства”, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *