Борисов: Местан е истинският премиер, ходи в МС и се кара на министрите

Бойко БорисовОколо 40 бивши агенти на ДС днес творят компромати за управляващите и могат да унищожат всеки.

Лидерът на ДПС Лютви Местан е истинският премиер в държавата, ходи в МС и се държи като  премиер. Вчера се е карал  на министрите, защото игрите му не се получават. Това съобщи от ефира на Нова ТВ бившият премиер Бойко Борисов. Той призна, че сред министрите на Орешарски има приятели и те му разказват за действията на Местан.

Борисов направи и друго зловещо разкритие.

Съществува една група от 40 много добре подготвени хора от ДС, които с оръжието на компроматната война могат да унищожат всеки. На тях им се плаща много добре, сега те работят за управляващите и чрез медиите на властта правят различни внушения. ГЕРБ е била също обект на тяхната работа, съобщи лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че точно този кръг от манипулатори сега се опитват уж да защитят разузнавачите агенти на ДС и да ги върнат по посолствата.

Бившият премиер не подмина и темата с проваления вчера вот на недоверие..

Вчера показахме, че кворумът в залата е задължение на председателя на парламента и мнозинството, това е по закон. Това показва че правителството на Орешарски не се подкрепя дори от партиите на торйната коалиция, които го излъчиха.  Станишев се успа вчера и в 9 ч го нямаше на работа. Чрез тези действия ще докажем, че този парламент е импотентен. Ние ще сме там и днес, но ако пак няма кворум ние няма да се регистрираме, това е парламентарен приом на действие и ние го използваме. Така се вижда, че без Атака – БСП и ДПС нямат кворум. Фундаментът  е гнил – целият парламент и кабинет са гнили. Трябва да има оставка, избори и както ни подредят хората. Защо аз да им правя кворум. От приказките на Станишев излиза, че ние сме джентълменът, а той дамата. Но истината е, че  никой не е ухажвал тази дама Станишев, нея е ухажват и издържат ДПС и Атака. Опозицията е да създава , колкото се може повече неудобства и да свали това правителство, бе категоричен Бойко Борисов. Той се зарече, че днес е готов да внесе още един вот на недоверие.

Борисов изтъкна, че Местан е доста изнервен, защото не му се получават нещата.

Ако ние сме направили самоцелен тарикатлък вчера нека да си спомни за неговия лидер Доган, който в предишния парламент дойде два пъти на работа.

Бойко Борисов отговори на обвиненията от ДПС за топли връзки с Корпоративна банка. Той бе категоричен, че с шефа на трезора  Цветан Василев взаимоотношенията му са били такива както с всички партии и организации.

Той управлява банка и съм го молил за 6-7 помощи за Гигинския манастир, за мотокроса, за шахмата, но никога за политически цели. Приемам решението на служебния кабинет не повече от 25% да  от държавните пари да са в дадена банка. При моето управление с 300 млн. намалихме държавните пари в тази банка. Това е истината, на слуховете не мога да влиая, каза Борисов и попита водещите: Аз купил ли съм Нова ТВ, така говорят.  А те скромно му отговориха „Не”.

Лидерът на ГЕРБ предупреди Лютви Местан, че не се притеснява от никакви тайни и да казва каквото има за отношенията ми с Певски

Всичко се крие в думите на Станишев когато го избираха за шеф на ДАНС: „Певски да си послужи с нестандартни средства”. Добре че не му се наложи да работи така. Станишев не знае какво значи ДАНС. Тази служба трябва лови шпиони когато дойдат у нас, а не да действа с нестандартни средства, коментира още гостът.

Той посочи, че много политици сега говорят за олигарси, но мълчат когато дойдат до конкретни имена, защото знаят, че тези думи трудно се доказват и ще ги осъдят после.

Борисов призна, че през последните месеци най-много се е забавлявал с интервюто на Орешарски по bТВ.

Гледаше като риба пъстърва, не можел да си спомни преди три дни какво е правил и какво са говорили с Местан и Станишев. Те са комедийни актьори, а Орешарски има образа на пъстърва., оприличи го бившият премиер.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *