БОРИСОВ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТАНОВ В ПАРЛАМЕНТА: „БИХ НАРЕКЪЛ ТОВА ГЛУПОСТ“

Borisov bgnes

Премиерът съветва втория в ГЕРБ да напусне окончателно Народното събрание

Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че ще посъветва Цветан Цветанов да напусне парламента. „Не знам за какво му е на Цветанов това. Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне Народното събрание, шефското място на парламентарната група, председателското на комисията по сигурност и да оставиш да витаят съмнения. Бих нарекъл това глупост.“

Борисов допълни, че ако Цветанов иска да съветва колегите си в парламента, може да го прави и без договор. „Щом изляза, ще говоря с него“, заяви министър-председателят. Цветанов е убеден в своята невинност и още не може да схване в каква ситуация се е поставил и от там идват тези неща, допълни Борисов относно договора за нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ.

Премиерът съобщи, че е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов да проучи европейския опит по въпроса с оценката на имотите. Ако имахме ясен отговор за данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпроса. Кога е въведена данъчната оценка, какво значи данъчна и пазарна оценка, попита той. Би могло да има политически дебат, трябва ли изобщо да има данъчна оценка, кой определя пазарната цена, предложи премиерът.

Ще дойде време, почти е дошло, ще видите, от 6-7 кандидати за министри или заместници, в момента, в който се спра на него, пристига и вика: „Знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин“. До 26 май ще е така, прогнозира премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *