БОРИСОВ ГНЕВЕН НА ПРИЗИВИТЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ЗАРАДИ КАЗУСА ООН

protest-ms-bgnes

Около сто души протестираха снощи пред Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите на опозицията да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. „Ирина Бокова положи много усилия, не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място.

Ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от наши партньори. Опитахме с наш втори кандидат, но тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя блокира г-жа Георгиева”, коментира Борисов. На журналистически въпрос дали се срамува от резултата от избора за ООН Борисов заяви: „От какво да срамувам, че на една комунистическа фамилия не съм осигурил следващите пет години ли?“. Той допълни, че подаването на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

Едва стотина души се събраха снощи пред Министерски съвет, с искане за оставката на премиера Борисов и водения от него кабинет заради резултатите от гласуването за генерален секретар на ООН. В протеста се включиха активисти и членове на БСП, както и депутати от „БСП лява България”. Демонстрантите издигнаха плакати с надпис „Кандидатът на Бойко – девето място! Кандидатът на България – второ място!” и „Те поГЕРБваха България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *