БОРИСОВ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД ПРОВАЛЕНОТО ЗАСЕДАНИЕ: ИЛИ РЕФОРМАТОРИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО УПРАВЛЯВАЩА КОАЛИЦИОННА ПАРТИЯ, ИЛИ ДОВИЖДАНЕ

bojko-borisov-bgnes

Той поиска от Димитър Главчев да свика ново заседание и заяви, че ГЕРБ ще подкрепят всички предложения на опозицията

След като депутатите от ГЕРБ и Патриотичния фронт не се регистрираха за днешното извънредно заседание на парламента и то не се състоя, премиерът Борисов отиде в сградата на Народното събрание. Той обяви, че  поискал от временния председател на Народното събрание Димитър Главчев да свика ново извънредно заседание, в чиито дневен ред да бъдат вписани всички предложения на опозицията плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага.

Борисов заяви, че по всички предложения групата на ГЕРБ ще гласува със „за”. „ГЕРБ ще подкрепи предложенията на опозицията по кодекса, за да има честни избори“, категоричен бе Борисов.

Пред журналисти премиерът направи изненадващо изказване по адрес на реформаторския блок. Той заяви: „Търпението ми се е изчерпало. Групата иска да преформатирам правителството – или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане. С какво заслужаваме да ни бият всеки ден по главата“, коментира премиерът.

Припомняме, че по-рано днес след проваленото заседание, БСП и ДПС започнаха нова подписка за свикване на заседание, към която се присъедини и Реформаторския блок.

„Откъде накъде реформаторите ще се правят на опозиция днес тук – 7 министри. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме 223 млн. лева повече за учителите, а някои ще казват, че Данаил Кирилов е предложил квадратчето „Не подкрепям никого”. Абсолютна лъжа. Аз бях там. Това е 100% лъжа. Някой ще си има министри, заместник-министри, управляващи на моя гръб, а ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента. Това няма да го допусна по никакъв начин вече”, заяви Борисов. „Ако някои от РБ си мисли, че ние ще подкрепяме техните идеи, а когато ние имаме проблеми, те ще се скрият, това няма да стане”, разгневи се Борисов

Бойко Борисов поиска и да се спре със спекулациите от страна на  опозицията, че управляващите умишлено се крият от заседание. Той поиска още следващия вторник ПГ на ГЕРБ да заседава и като дневен ред в работата на парламента да се включат всички искания, които имат от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *