Борисов: Всичко се върти около това да се намери работа на Станишев догодина

БорисовАктуализацията на бюджета се прави само за да се похарчат едни пари. Това каза пред БНР бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Приходите в хазната към този момент вървят много добре и не е необходима актуализация, категоричен бе той.

Според Борисов от БСП отлагат заседанието на парламента във времето, защото не са сигурни как ще гласува лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че това управление е неестествено. Те нямат моралното право да управляват. Те не са първа управляващ сила, подчерта той.

Що се отнася до получения отказ от страна на Реформаторския блок, Борисов заяви, че не иска да съветва никой с кой да дойде на власт.

Не искам да им се бъркам в работата по никакъв начин. Имат претенции, че са партии от център-дясно. Ние търсим своите съмишленици за общи действия в тази част на политическото пространство, посочи той.

Бившият премиер изказа благодарността си на българския народ, че е оценил това, което е направено по време на неговия мандат и е поставил ГЕРБ отново на първо място.

Той отново заяви, че ГЕРБ ще са активна опозиция в парламента и ще чакат едни ранни избори.

По думите му през септември партията му ще се възползва от закона, за да поискат вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Която и тема да се избере, тя ще бъде удачна. Трябва да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между „Атака“ и ДПС, подчерта той.

Според Борисов управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел.

Всичко се върти около това да се намери работа на Станишев догодина, подчерта той.

Източник: cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *