БОМБА! Цветан Василев купува австрийска банка!

Цветан ВасилевТри основни кандидати са в борбата за закупуване на мрежата Balkans на национализираната австрийска банка Hypo Alpe Adria, сделка, която може да бъде подписана преди края на юли. Това съобщава авторитетната агенция Ройтерс, позовавайки се на няколко източници, близки до продажбата, предават от plovdivnews.net.

Един от потенциалните купувачи за мрежата на Балканите е група от български инвеститори, която включва бизнесмена Цветан Василев и асоциирани предприятия, които са подкрепени от руската банка VTB, съобщават два източника на Ройтерс.

Василев, един от най-известните бизнесмени в България и е основният собственик на КТБ  България, която централната банка временно постави под специален надзор.

Другите кандидати са Expobank на руския бизнесмен Игор Ким, който през януари купи германската банка Landesbank Baden-Wuerttemberg в Чехия и Advent International, който си партнира с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).
Ройтерс отбелязва, че Цветан Василев не е открит за коментар, а останалите кандидати отказват да коментират.

„Hypo“ мрежата в Югоизточна Европа се смята за актив в разцвета си. Банката е национализирана през 2009 г., за да се избегне срив, който щеше да изпрати шокови вълни в региона, които да повлекат и друг бизнес.

В Югоизточна Европа мрежата Hypo включва шест банки и три лизингови компании в Словения, Хърватия, Сърбия, Босна и Черна гора.

http://in.reuters.com/article/2014/07/08/hypoalpeadria-balkans-idINL6N0PI39320140708

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *