БОМБАДЖИЯТА ОТ ЛЕВСКИ-ЦСКА ИСКА ДА СЕ СПОРАЗУМЕЕ С ПРОКУРАТУРАТА

489e54e14c35ac94d6e03f2501ce83ef

Адвокатът му зове 25-годишният младеж да бъде пуснат под домашен арест

25-годишният Йордан Исаев, задържан за бомбичката, която рани тежко полицайка на дербито „Левски” – ЦСКА, желае да сключи споразумение с прокуратурата. Това каза в ефира на bTV неговият адвокат Васил Крумов. „Исаев изключително много съжалява за това, което се е случило. Той би искал лично да се извини на ранената полицайка Гергана Зашева, както и на другия по-леко ранен полицай – Петър Иванов”, обяви адвокатът.

Той трябва да бъде пуснат под домашен арест, защото не е криминално проявен човек и не извършва престъпление всеки ден. Бомбичката, която хвърлил, е инцидент, допълни адвокатът. Исаев твърди, че бомбичката му е била подадена от друг човек и той се опитал да я хвърли към терена, а не към полицията или публиката.

Според защитника на Исаев веднага след инцидента, младият мъж е осъзнал какво е направил, казал е на родителите си и веднага се предал. Вчера обаче съдията по делото – съдия Вера Чочкова, записа в мотивите си за решението, че Исаев се е предал доброволно цели 3 дни след мача, когато вече е бил идентифициран и разпознат и от представители на фенклуба на футболния отбор.

Темата коментира и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Днес пред БНТ той заяви, че случаят всъщност е тежък, защото с бомбичка могат да се ранят много хора едновременно. По думите му от бомбичка могат да пострадат случайни хора на стадиона, невинни фенове, други служители на съоръжението.  Според министъра проблем трябва да се търси и в образованието и възпитанието на младите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *