Бойко за скандала „Булсатком“ и bTV: Не мога да гледам „Шоуто на Слави”

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов подхвана и скандала между „Булсатком“ и bTV. „Възложена е проверка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с това, че даден оператор не излъчва дадена телевизия, а потребителите са си платили. В понеделник съм помолил г-н Веселин Златев да направят необходимата проверка, защото във всички случаи, потребителите са ощетени. Едни търсят апарати, други антени… В края на краищата не мога да гледам на Слави Трифонов шоуто“, заяви Борисов в предаването „Свободна зона“ по TV+.“Взехме решение на Министерски съвет във връзка със собствеността на медиите, възложил съм на министър Вежди Рашидов да провери. Всеки трябва да декларира своята собственост и хората да знаят. Ако дадената медия е финансирана от посредник на газ, е ясно защо тя е против даването на концесия за добив на газ в Черно море. Или, ако лидерът на дадена партия, собственик на телевизия, участва в изборите, то е ясно, че тази медия ще говори само срещу нас“, каза още Борисов.

На въпрос за определената като рутинна проверка на полицията в TV+ и дали е бил предварително предупреден, Борисов отсече: „Не, и те нямат нито задължението, нито навика, нито е редно да ме предупреждават“. „В петък, когато вашите собственици спечелиха четвъртия GSM оператор в България и публично получиха своя лиценз в КРС, бяха изключително доволни. Ползват изключителната подкрепа на правителството, включително и за спътника. Най-малкото имате основание да сте недоволни от правителството. От вътрешна информация, която е дал ваш служител, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката“, обясни премиерът. Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Бойко за скандала „Булсатком“ и bTV: Не мога да гледам „Шоуто на Слави”

  1. Премиера не е длъжен да познава „Общите условия“ на договорите на доставчиците на Тв сигнал.Всички са си оставили „вратичка“да могат да променят програмната си схема,което и правят.Въпросът ми е: ББ няма ли кадърни съветници да го пазят да не говори глупости?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *