БОЙКО БОРИСОВ СЪБИРА ГЕРБ ЗА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

Borisov BGNES

Плевналиев наложи вето заради гласуването на българите в чужбина, патриотите заплашиха, че ще излязат в опозиция, ако текста бъде отменен

Премиерът Бойко Борисов събира депутати от ГЕРБ и изпълнителната комисия на партията, за да обсъдят текстовете на Изборния кодекс, на които президентът Росен Плевнелиев наложи вето. След ветото от Патриотичния фронт  заплашиха да минат в опозиция. След среща с наши сънародници зад граница Борисов вече заяви във Фейсбук, че „стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани“. Премиерът се надявал на „разумен и справедлив консенсус“.

Серия от срещи, заседания и консултации по темата с орязания брой на изборните секции зад граница ще имат и останалите партии партньори в управлението – РБ, ПФ и АБВ. АБВ обясниха, че преди да решат, ще искат да прочетат мотивите на президента. А от думите на Радан Кънев стана ясно, че Реформаторският блок е с нагласа да подкрепи ветото. Заради ограниченията, които засягат и избирателите в Турция, ДПС и депутати от ДОСТ също се очаква да подкрепят ветото. На този фон от Патриотичния фронт предупреждават с излизане от мнозинството, ако критикуваните от президента текстове бъдат променени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *