БОЙКО БОРИСОВ: СГРЕШИХ С ЦАЧЕВА

borisov-cacheva-bgnes

Ако тя спечели на втори тур, той нямало да подава оставка

В интервю пред bTV премиерът Бойко Борисов смегчи тона си и нарече номинацията на Цецка Цачева „грешка“. „За първи път и аз не се поддадох на популизъм. И търсих най-подходящия и най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесвания, най- рейтинговия“, каза Борисов пред bTV.  „Ако гледаме кой е по-симпатичен, госпожа Цачева е много по-симпатична от много от лидерите в Европа“, допълни той.

Борисов повтори обещанието си, че ако в неделя Цачева загуби втория тур на изборите ще подаде оставка и призова тези, които я искат да почакат една седмица. При все това приемиерът каза, че ако тя все пак е следващият ни президент оставка няма да има, въпреки загубата на първи тур.

„Още в неделя щях да подам оставка. Събрахме се, всички ме помолиха да изчакам седем дни. Да чакаме избори в оставка нямаше да е честно към партията и към г-жа Цачева“, каза още Борисов и допълни: „Грешката за този резултат е изцяло моя“.

Започнал да признава грешки, в типичния си стил Борисов направи неколкоминутен монолог, с който оцени като грешка неща, които по принцип изтъква като позитиви на управлението си. „Замислям се дали е трябвало да строя толкова…Метрото, какви протести правеха магазинери. Мислех, че като почистим фекалиите от Черно море, ще се оцени, че ръст от 3% ще се оцени, че 3 милиарда повече събрани от контрабандистите е добро. Явно нещо съм объркал като приоритетите“, каза той.

Бойко Борисов кментира и апокалиптичните заплахи, които по места стоварват върху избирателите кметове на ГЕРБ и опита да убеди публиката, че е дистанциран от тези действия: „Аз съм си направил изводите за мен и снощи до късно се карах на доста от кметовете, дейците в ГЕРБ, които се опитват по места да плашат. (…) За всяко управление има алтернатива. Винаги съм цитирал дядо ми – и без петел ще съмне“.

В интервюто Борисов се обърна и към Слави Трифонов като декларира, че ГЕРБ ще подкрепи и трите въпроса, по които бе извършено национално допитване. „Г-н Трифонов трябва да знае, че ГЕРБ ще подкрепи трите точки и ще се бори те да минат. Но искам да обещае, че като направи партия и влезе в парламента, няма да каже: „Ние май сгрешихме“, каза още лидерът на ГЕРБ. По адрес на шоумена премиерът каза още: “ Той вече е много повече от партия, трябва да носи отговорност. Дали са му хубавите песни, и аз ги слушах, той е прекрасен артист, но след като се е захванал с политика, да си носи отговорност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *