Бойко Борисов: На мен никой не може да ми поставя условие, нито да ми диктува

Бойко БорисовНа мен никой не може да ми поставя условие, нито да ми диктува. Европейският съюз много точно е регламентирал отношенията в европейските държави.

Така лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов коментира условието на БСП да се върнат в парламента в интервю за ПИК. „Всяка партия си има определени избиратели, които стоят зад нея, независимо в какви отношения са партиите помежду си.

Зад партиите от семейството на ЕНП и зад партиите от Социалистическия интернационал стоят реални хора”, допълни той. По думите му диалогът е важно условие, но ако от БСП са искали реален диалог с ГЕРБ, то биха могли да го направят и чрез разумни преговори по време на председателския съвет на парламента. Бойко Борисов бе категоричен, че хората не искат такъв парламент в този му вид.

Затова според него е необходимо да се фиксира точна дата, на която да се проведат предсрочни избори. „Вчерашните кадрови решения на тези хора, които в момента управляват страната – да назначат определени лица за областни управители показват тежки зависимости.

Започвам да си мисля, че те правят тези назначения умишлено, за да дразнят обществото. За областни управители се поставят хора, които са правили заменки на гори, така се възстановяват престъпните схеми от миналото.” Нямам нито контрол, нито участие в протестите.

Видно е, че с изобретателността и енергията, която проявяват хората, които са излезли на улицата на тях не може да им въздейства нито една партийна централа, заяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов .

По думите му това, че от БСП се опитват да обвържат протестите с ГЕРБ е опит да отнемат от енергията на хората и да ги подценят. Борисов допълни, че е много вероятно да има и симпатизанти на ГЕРБ на протестите, но те не са изпратени там организирано.

„Протести има и пред моят дом в Банкя. Това означава, че и в оставка аз продължавам да съм голям работодател, защото всеки ден 40-50 човека протестират пред дома ми и за 2 часа викане: „Бойко, върни се на работа“ си докарват добри пари. Това не е чак толкова лошо, защото по този начин се намалява безработицата”, каза още Борисов.

Според него всеки сам може да си направи сметката кого има предвид. „Всяка сутрин пред дома ми идва една телевизия, която им дава тон. След това на капаците на 5 коли се пишат плакати. Всичко това го виждам на камерите. И тези хора получават по една много добра надница.”, допълни председателят на партия ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че така както той не се намесва във вътрешнопартийните работи на нито една партия, не иска и на него да му се бъркат. „В моята къща решавам аз. Това е моят отговор”, категоричен бе лидерът на партия ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *