Бойко Борисов: Местните избори показаха кой губи – ГЕРБ или БСП

Бойко БорисовОт резултатите, които имаме до момента, се вижда, че ГЕРБ вдига избирателната си подкрепа. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов.

В отговор на въпрос доколко проведените частични избори отразяват нагласите на избирателите, лидерът на ГЕРБ посочи, че във всички избирателни райони, в които ГЕРБ е участвала, имат повече избиратели от последните избори.

„В Трън безапелационно спечелихме от първи тур. В още 7 населени места отново само ГЕРБ воюва с общите кандидати на ДПС и БСП. Но изборите в Гърмен са голям срам за българската демокрация и вина за това има ДПС, заяви Борисов.

Според него големият губещ от всичко това е БСП, защото „ДПС си печели изборите в местните райони“.

Борисов призова партиите, когато дават оценки, да участват на избори, „защото това е най-добрия начин да се покажеш колко струваш“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и писмото от председателят на Народното събрание, в което се казва, че разискванията по вота на недоверие към правителството са били проведени на 26 септември.

„Всички медии говориха, че е нямало парламентарни заседания три дни, е как тогава е минал вотът“, попита Борисов и допълни „кой вот е минал, неговия шмекерският, когато наруши всички правилници на Народното събрание“.

Председателят и заместник-председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха в Пловдив, за да връчат членски карти на новопостъпили симпатизанти в партията, допълва БТА.

По думите на Цветанов над 4000 са новите членове на партията от началото на годината до сега, като общият брой на членовете е 76 000. Напусналите са 400-500 души.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *