Благоевградчанин направи от Голф електромобил

Етикети:

Кирил ГемеджийскиКирил Гемеджийски от кв. „Грамада“ зарежда батериите на колата си в обикновен контакт от 220 V.

Кирил Гемеджийски от благоевградския квартал „Грамада“ стана собственик на първия електромобил в града. Кирил, който е шофьор на ТИР, с помощта на приятел монтирал двигател от електрокар на стария си „Голф 1“ и го превърнал в най-икономичния автомобил, който харчи само 2 лева на 100 км пробег, пише в. „Струма“.

Голфът електромобил е на батерии, които се зареждат в обикновен контакт вкъщи от 220 волта, и с едно зареждане може да измине от 50 до 100 км според мощността на батериите. По колата не е пипано друго, само е поставен контролер за скоростта.

Първоначалната идея на Кирил Гемеджийски била да превърне стария си голф в суперикономична кола, която да ползва за града и полето, но приятелите му са във възторг от постижението, което заради малкия разход на еленергия със сигурност е бъдещето на новите автомобили. Освен, че е много икономичен, електромобилът опазва чиста околната среда, което също не е за подценяване.

2 коментара по “Благоевградчанин направи от Голф електромобил

  1. Браво на човека но да се пази че тук в нашата шибана държава който измисли нещо подобно след няколко месеца година си отива мистериозно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *