Биячите на екипа от “Спешна помощ” били… невинни!

Спешна помощСофийски районен съд (СРС) пусна без мярка за неотклонение Илиян Димитров, Даниела Николова и Ленко Панов. Според съда, липсват доказателства, че тримата са били екипа на столичната Спешна помощ. Освен това разследващите от Шесто РУП са извършили куп процесуални нарушения, свързани с разпознаването им като побойниците от „Овча купел“. СРС не приема, че шофьорът на линейката, който е извършил разпознаванията на тримата обвинеями, са точни.

Той не е посочил конкретни индивидуални физически белези на тримата. Шофьорът просто е казал на полицаите, че е единият от нападателите е висок около 1,80 м с гола глава, другият бил дълга прошарена коса, а жената била слаба и с черна коса.

Разследващите полицаи от Шесто РУП са вменили на Илиян с Ленко, а останалите са били едни и същи хора.

Не на последно място в показанията си свидетелят е казал, че един от биячите е имал кърпа на главата. От това не става ясно дали под кърпата е имало гола глава или дълга опашка, смята съдът.

Прокуратурата настоя тримата да останат в ареста, защото извършеното от тях престъпление е с изключителна степен на обществена опасност. Адвокатите и на тримата пледираха, че няма доказателствата за участието им в побоя. В случай на протест на решението на СРС пред по-горна инстанция, заседанието е насрочено за 7 юни.

Тримата са обвинени в хулиганство и съпротива на полицията , а Ленко и в унищожаване и повреждане.

Както вече БЛИЦ писа, самият Ленко Панов се похвали на стената си във Фейсбук, че е успял да измами полицаите, като им казал, че го боли сърцето, за да не го арестуват. Разкаяние показа единствено приятелят на пияната тинейджърка Борислав Ангелов, който призна, че съжалява за случилото се. За разлика от него друг участник в побоя – Ади Панов, който е брат на Ленко, написа, че купонът продължава, продължава и с пиенето.

Участниците в побоя са футболни ултраси, имат и други хулигански прояви. Декларират, че харесват Хитлер и неговите идеи. Те нападнаха екип на “Бърза помощ” миналата седмица. Лекарите били повикани по сигнал, че момиче се задушава. Когато пристигнали, пияната компания се нахвърлила върху екипа, защото закъснял. Проверка в “Спешна помощ” обаче е установила, че са минали едва 6 минути от подаването на сигнала до пристигането на линейката.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *