Без алкохол в турските самолети, ще се пие само айрян

Реджеп ИведикТурция обмисля нов законопроект, който предвижда въвеждането на нови рестриктивни мерки върху алкохола, сред които е забраната на рекламите на алкохолни напитки, предаде АФП. Проектът е внесен от ислямско-консервативното правителство на Реджеп Тайип Ердоган.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКП) излага като основен довод за законопроекта необходимостта от защита на децата от вредното влияние на алкохола.

Просветските политически сили в Турция обвиняват управляващата партия, че продължава с опитите си за ислямизиране на обществото, като се намесва в сфера, засягаща предимно частния сектор.

Законопроектът предвижда забрана за производителите на алкохол да спонсорират събития, ограничаване на заведенията, в което се предлага алкохол за продажба или консумация и задължителното поставяне на етикети върху бутилките, предупреждаващи за вредните ефекти.

Турският премиер Ердоган, който е практикуващ мюсюлманин, не пие алкохол и не пуши, наскоро обяви айряна за „национална напитка“ на турците.

Освен това скоро Турските авиолинии обявиха и че прекратяват продажбата на алкохол по време на вътрешните полети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *