Безочие: Местан забравил кой предложил Пеевски за ДАНС

Лютви МестанЛидерът на ДПС Лютви Местан забравил кой точно е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, защото преди номинирането му за поста се обсъждали още 5-6 души, сред които и сегашният председател на агенцията Владимир Писанчев.

„Ако Пеевски беше предложение на ДПС, нямаше да се притеснявам да го потвърдя“, коментира пред „Нова телевизия“ Местан.

Той даде за пример, че не си спомня и кой точно е предложил Бойко Борисов за главен секретар на МВР, а също и Меглена Кунева, когато управлявала „двойната коалиция“ при правителството на НДСВ.

Според Местан в ДПС имат огромен негативен опит. „Почти всички значими фигури при нас са ставали жертва на разминаване между реалния и изградения публичен образ“, допълни лидерът на ДПС, според когото  проблемът с Пеевски бил именно публичният му образ.

Ние си ценим хората, ние не си предаваме хората. Нашето отношение към Пеевски стъпва на реалната същност на този човек, а не на митологизирания му образ. Ние ценим Пеевски по доверието, което той генерира сред избирателите, заяви Местан и даде за пример Пазарджик и Стара Загора, където движението за първи път реализирало два депутатски мандата, при това без Пеевски да е член на ДПС.

Източник: dnevnik.bg

Един коментар по “Безочие: Местан забравил кой предложил Пеевски за ДАНС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *