БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ТРЪН: РЕКА ЕРМА ИЗЛЕЗЕ ОТ КОРИТОТО СИ И НАВОДНИ КЪЩИ

768x432-1200x628-resize-quadrant(C)

Бедствено положение е обявено в община Трън, съобщи бТВ. Река Ерма е излязла от коритото си и е наводнила къщи и дворове, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник комисар Борис Борисов, цитиран от БТА.

Не се съобщава за пострадали хора или животни.

Почти напълно е отцепен квартал „Мурговица“, защото свързващият го с града мост в по-голямата си част е под водата, каза комисар Борисов.

В момента се прави обход на засегнатите райони. Има сигнал и от село Ярловци за наводнени земи, допълни той.

Високи нива са на река Искър пък са регистрирани в района на град Нови Искър. Поради завиряване под моста временно е спряно движението по автобусни линии 23 и 26.

Кметът на София Йорданка Фандъкова проверява на място ситуацията в Нови Искър в кв. „Кумарица“. Към момента има три критични участъка в район Нови Искър, уточняват от Столичната община. Екипите на Аварийна помощ и превенция и Напоителни системи са на място. Аварийните екипи извършват отводняване на критични места в Требич, Мировяне и с. Житен, като се изграждат на места и защитни диги. С цел безопасност са евакуирани хора от една къща в Нови Искър, предаде Нова телевизия.

Нивото на р. Искър е два пъти над средното, сочат данни на НИМХ. Ситуацията в района остава драматична, на места има разливи. Спасителни екипи отводняват там, където е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *