Бащата: Заедно с жена ми решихме децата да не ходят на училище!

Семейна снимкаБащата на трите деца, отведени в четвъртък в социални домове, ги е затворил, защото решението за това е взето заедно с жена му Елена, която издържала цялото семейство, работейки от 12 години като гувернантка в Англия. Освен това той твърди пред „24 часа“, че директорът на селското школо му поискал 10 000 лв. за обучението им, а учител по рисуване биел сина му Димитър с пръчка. Сагата на фамилията започва през 2009 г., когато майката Елена подава сигнал в медиите срещу тормоз от страна на агенцията за закрила на детето. Тогава Дюлгерови водят дела, за да се преборят сами да отглеждат децата си. На 12 април м.г. обаче Вюрховният съд отменя решение на ловешките магистрати за извеждане на децата от домашната среда и настаняването им в социални заведения.

Според 43-годишния баща Димитър, който е дипломиран лекар, “никога не сме живели така спокойно, както след отмяната на съдебното решение. Прекрасно бе да не ни виси агенцията на вратата. Купихме си нова кола, отношенията ни с Елена бяха перфектни. Не знам какво се обърка”, свидетелства той.

След като на 6 януари т.г. най-малкият син Волен спечелил ІІІ-то място на турнира по шах на България, на следващия ден в дома им в Дренов пристигнали 4-ма полицаи с юриста на агенцията за закрила на детето, които искали да се проведе “нормален разговор”. Според Димитър обаче разговорът не можело да е нормален в присъствието на четирима униформени. Седмица по-късно – на 14 януари, отново се появили полицаи, които връчили на най-голямата дъщеря Стефка призовки за нея и за баща й. Той веднага се обадил на жена си, но тя го окуражила да се държи и че е с тях.

Когато обаче отишъл в полицията и му показали жалбата от нея, изпратена по факс, той не повярвал на очите си. “Елена пишеше, че съм ги биел с тояга, че съм ги ограничавал, и други глупости. Отказах да приема, че е написано от нея”, покъртен е бащата.

Той показва последния СМС, изпратен от Елена предишния ден, в който тя пише, че ще изпрати пари, а излиза, че междувременно сигналът й е бил изпратен.

Дългеров обяснява, че майка издържала с изкараните в чужбина пари цялото семейство. Решението да спрат децата от училище било общо, той нищо не можел да направи без нея. И обвинява директора на селското школо, че му поискал 10 000 лв, за да обучават децата, както и учителя по рисуване, че биел с пръчка сина му Димитър.

Тъй като и трите деца проявявали талант в шаха, родителите се посветили на израстването им. “Искам да направя децата си световни шампиони”, споделя мечтата си Димитър.

Според най-голямото дете в семейството – Стефка, която е на 19 г., “Мама винаги е била на наша страна. Изведнъж стана предател, не знаем защо.”

Междувременно майката Елена обвинява от Ковънтри, където е в момента, мъжа си във физическо насилие над децата им, като споделя, че ги пребивал нееднократно. И се обвинява, че е търпяла това положение прекалено дълго време.

“Това са пълни глупости”, отрича категорично обвиненията Димитър. “В ХХІ век да залостя вратата и да държа децата си заложници, е абсурд”. Единственото му желание е да си върне децата и да се разведе с майка им.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *