Баскетболистът Калоян Иванов играе с надпис „Оставка“ в Италия

ОставкаБългарският баскетболист Калоян Иванов, който игрее за италианския отбор „Авелино“ е излязал с надпис „Оставка“ върху кецовете си в мача срещу „Кремона“, съобщава Дневник, като се позовава на снимка, публикувана в профила на спортиста във Фейсбук.

В последната половин година спортната общественост в България е относително неутрална по отношение на случващото се в страната, предават от noresharski.com.

До момента нито един известен действащ спортист не е обявявал подкрепа за протестите за разлика от представителите на други сфери като културна, научна или бизнес, се посочва още в публикацията на Дневник.

В интервю за сайта bgbasket.com Иванов споделя: „Категорично мога да заявя, че това правителство води България към едни от най-трудните и мътни години, изпълнени с лъжи, съмнителни сделки, гласуване на закони, облагодетелстващи олигархията. Последният фрапиращ факт е гласуването на бюджета и по-скоро заложеният резерв от 1.5 милиарда – пари, върху които нямат никакъв контрол.“

„Аз и цялото ми семейство никога не сме крили принадлежността ни и подкрепата си към десницата. И специално ДСБ. Но не това е причината да подкрепя оставката на правителството. Освен чисто политическата страна, ми се иска да погледнем малко от човешката и моралната. Не искам да ме управляват хора, които ме гледат в очите и ме лъжат, подсмихвайки се лукаво, принизявайки ме до едноклетъчно, което като че ли няма мозък да разбере какво точно се случва. Нямало протести това били просто пияни скинари, заплатите на хората били достатъчни… Това е основната причина да подкрепя протестите и оставката. Лицемерието и наглостта на тези хора.“, аргументира личните си мотиви да подкрепи протестите баскетболистът.

По думите на Иванов всеки човек трябва да изрази мнението си относно случващото се. „Аз го правя, защото обичам България и искам да се върна и да живея там, да отгледам децата си като българи. Надявам се много хора да изразят подкрепата си по един или друг начин. Иска ми се повече хора да вземат участие в тази инициатива, защото това е нашата държава и ние трябва да се борим за нея. Наистина спортистите са хората, които обединяват нацията и искрено се надявам и други спортисти, които имат същите убеждения да го направят.“, допълва той.

Калоян и неговият брат близнак Деян Иванов са едни от най-добрите български баскетболисти в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *