Бареков отложи пресконференция за финансирането на партията си

БарековВ отговор на множеството въпроси около финансирането на неговата нова партия „България без цензура“, гражданското движение със същото име и лично на него, бившият журналист и настоящ политик Николай Бареков организира пресконференция, на която обеща да покаже документи.

Днес, тринадесет минути преди началото на обявената пресконференция, от пресцентъра му изпратиха съобщение до медиите, че тя се отлага „поради независещи от нас обстоятелства“ за „някой от следващите дни“.

Според различни публикации и твърдения в медиите, всички по-големи разходи на новата партия са платени, макар и по косвен начин, от компании, свързвани със собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев.

Твърденията за финансиране на учредителния конгрес на партията от БТК бяха официално отречени от компанията. През 2013 г. националното турне на „България без цензура“, тогава все още предаване, но със заявка за бъдеща партийна дейност, беше финансирано от ТВ7, в която преди време Василев имаше открито собственост, и чийто изпълнителен директор беше Бареков.

Бившият водещ и настоящ политик не крие финансовите си възможности и дори често парадира с тях. Това му дава повод да твърди, че финансира офисите и дейността на организацията си със собствени средства. В скорошно интервю по Нова ТВ пред водещата Люба Кулезич той демонстративно каза цената на часовника си (7000-8000 лв.). Това негово поведение даде повод на сайта Бивол да публикува снимки и цитат от началото на неговата кариера (ТВ7, 27.01.2004 г.).

„Вчера Кулезич се заяде за един часовник, но в страната има наистина богати хора. Купуват си яхти, имения, пътуват. Ние няма да репресираме богатите хора, както беше досега. Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа и – ние плачем, когато виждаме бедните“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *