„Атака“ поиска оставката на вътрешния министър на рехав митинг

Цветлин ЙовчевОколо 50 привърженици на партия „Атака“, заедно с лидера й Волен Сидеров, се събраха пред сградата на МВР, за да критикуват мерките, които министерството е взели за справяне с бежанския проблем. Сидеров призова вътрешния министър Цветлин Йовчев или да си подаде оставката, или „да се намеси адекватно и да ограничи бежанския поток, като най-напред затвори границата ни с Турция”. По-късно митингът на „Атака“ се премести пред джамията в центъра на София.

Нито един чужденец не остана в района на джамията и широк периметър около него, където се проведе митинга на „Атака“ при изключителнозасилено присъствие на полиция и жандармерия.В района нямаше нито един човек с арабски или африкански произход, но бяха разположени 4 специални камионетки на жандармерията.Лидерът на Атака заяви, че ако президентът Плевнелиев не свика Консултативния съвет за национална сигурност заради проблема с бежанците, то ще си заслужи импийчмънта.

Все още не е задържан нападателят на 20-годишната Виктория Христова, която бе наръгана с нож в нощта срещу събота по време на нощна смяна в малък магазин на ул. Пиротска в София.Продължава издирването на мъжа, чиято самоличност е известна на полицията, като домомента са задържани около 60 души. Установено е, че нападателят на младата продавачка е чужденец, вероятно алжирец, без статут на бежанец. Полицията претърсва всички места в София, където се събират големи групи чужди граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *