АСАД: УДАРИТЕ В СИРИЯ ЗАСИЛВАТ РЕШИМОСТТА НИ

epa05551776 A handout picture made available on 22 September 2016 by Syrian Arab News Agency (SANA) shows Syrian President al-Assad speaking during an interview with The Associated Press, in Damascus, Syria, 21 September 2016. According to SANA, Assad said that airstrikes by US-led international coalition in which 90 Syrian soldiers were killed in Deir al-Zour was 'definitely intentional'. Assad also accused the US  for not being 'genuine regarding having a cessation of violence in Syria'.  EPA/SANA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Сирийският президент увери иранския си колега, че продължава борбата с тероризма

Сирийският президент Башар Асад също излезе с реакция на въздушните удари в страната му, които тази сутрин САЩ, Великобритания и Франция нанесоха в столицата Дамаск и Хомс. Той заяви, че ударите усилват решимостта на народа му в борбата с тероризма. „Тази агресия само засилва решителността на Сирия да продължи да се бори и да смаже тероризма във всяко кътче на територията“, казва Асад според съобщение на сирийското президентство.

Думите са цитат от телефонен разговор проведен между Асад и президента на Иран Хасан Рохани. „Асад подчерта, че тази агресия ще доведе до засилване на решимостта на сирийския народ да продължи битката с тероризма и отстояването на всяка педя родна земя“, се казва още в съобщението.

От своя страна Рохани уверил, че Иран ще продължи да подкрепя Сирия. Според него ракетните удари на западните страни ще доведат до разрушения в Близкия изток. „Американците искат да оправдаят с тези нападения присъствието си в района“, допълва иранският президент.

Върховният аятолах Али Хаменей определи атаката като престъпление и добави, че с нея няма да се постигне нищо. Той нарече престъпници Доналд Тръмп, Тереза Мей и Еманюел Макрон.

„От своя страна президентът Асад заяви на Рохани, че атаката е за осъзнаване на колониалните западни държави, поддържащи тероризма, за това че са загубили контрол и в същото време те чувстват, че са загубили и доверието на своя народ и на света“, информират от канцеларията на сирийския президент. Според Асад агресията е станала след като терористите не са постигнали целите на техните страни, които са въвлечени във войната срещу Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *