Артистите подкрепят протестиращите студенти!

Съюзът на артистите в България (САБ) подкрепя студентите, които протестират с окупация на висшите училища, съобщават от съюза.

„САБ подкрепя протестиращите студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Нов български университет, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Техническия университет, Медицинския университет и цялата академична и студентска общност и заявява своята категорична солидарност с правото на студентите да защитават достойно исканията за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски, незабавно разпускане на 42-рото Народно събрание и насрочване на нови парламентарни избори в най-кратък срок“, се посочва в обръщението към студентите.

„Правим това със съзнанието, че практиката на обществено управление досега, подплатена с липса на морал в политиката, незачитане на ценности и груба медийна манипулация, няма да успеят да потушат искрата на промяната този път!“ – заявяват от САБ.

Христо Мутавчиев„Уважаеми студенти, ние ви подкрепяме и вярваме, че вие сте двигател на прогресивната промяна. В такива трудни моменти вие се създавате като личности и лидери. Протестът днес е инвестиция в бъдещето на нацията. Не се отказвайте и не позволявайте на никой да ви манипулира! Гордеем се с вас! Съединението прави силата!“ – пише още в обръщението, подписано „Ваши родители, колеги и приятели“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *