АРНАУДОВА: СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА ВЕЧЕ ПРОВЕРЯВА СИГНАЛА СРЕЩУ ТАСКО ЕРМЕНКОВ

Arnaudova bgnes

Депутатския имунитет не пречи да бъде извършена проверка по сигнала на ГЕРБ

Софийската градска прокуратура проверява сигнала на ГЕРБ срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради твърденията, че водата в София е отровна, предаде БГНЕС. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод подадения по-рано днес сигнал от депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков. Депутатският имунитет не пречи да се извършва проверка, обясни Арнаудова.

Говорителят уточни, че поверката се извършва по чл. 326 от НК. Той гласи, че който предава по радио, телефон, или друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години. Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици, то наказанието е лишаване от свобода до 5 г. Арнаудова подчерта още, че е в компетенциите на СГП да разглежда сигнала.

БГНЕС припомня, че ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал срещу народния представител от БСП Таско Ерменков заради твърденията му, че водата в София е „отровна“ и така предизвика смут сред жителите на столицата. Твърденията на Ерменков предизвикаха сериозна обществена опасност, поставиха в страх и заблуда двумилионна София, заяви след внасянето на сигнала в прокуратурата Данаил Кирилов. Действията на Ерменков са провокация към националната сигурност и нищо повече, допълни и народният представител Тома Биков. От ГЕРБ заявиха, че настояват за оставката на Таско Ерменков, а ако той не я подаде сам, ще настояват председателя на ПГ на БСП Лява България да го отстрани от групата.

На брифинг в централата на БСП Кирил Добрев коментира, че всеки може да иска оставка на когото си иска. Във връзка с исканата оставка на Ерменков като народен представител, Кирил Добрев коментира: „Групата ще се събере утре и ще обсъдим. Всеки може да иска оставката на когото си поиска. Живеем във свободна държава и всеки може да изразява своето мнение.“

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *