Арестуваха създателят на Bitcoin за пране на пари!

Чарли ШремЧарли Шрем стои зад добилата все по-голяма популярност виртуална валута Биткойн.

Чарли Шрем, създателят на виртуалната валута Биткойн, е бил арестуван вчера на американското летище Джей Еф Кей в Ню Йорк. Шрем е обвинен, че е използвам един от сайтовете си – Silk Road, за да пере пари, предават от разкрития. Малко по-рано е бил задържан и още един заподозрян в същите обвинения – Робърт Файела. Файела, който е сред потребителите на Silk Road, е обвинен, че е работил заедно с Шрем, за да манипулират манията на хората по биткойните и да увеличават по незаконен начин оборота си от тях.

Файела е бил задържан във Флорида. Все още не се знае кога ще бъде делото срещу двамата. Освен за преводи на пари в подкрепа на незаконния оборот от биткойните, двамата са обвинени и в търговия с наркотици.

Припомняме ви, че Чарли Шрем нашумя особено много в последните месеци, след като светът полудя по създадената от него виртуална валута Биткойн. За нула време биткойните придобиха доста голяма стойност, а много хора дори прогнозираха, че виртуалната валута съвсем скоро ще измести реалната такава.

Скептиците обаче не са толкова оптимистични. По-запознатите коментират, че биткойнът има един сериозен недостатък, а именно – не се обезценява и няма никакъв заложен механизъм това да се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *